Tuesday, June 16, 2009

a few dreams and everything to show

favoritter på en tirsdag, og fremover, siden tirsdag er en heller traurig dag (ifølge en av de som óg siteres nedenfor), og det er helt sant, med mindre man gjør den til en helt trivelig dag, ved å hengi seg til favoritt-ting, nemlig, hvorunder det påfølgende:

favorittmusikk den siste tiden: dusty (springfield, ingen over og ingen ved siden, og ja det er hun som synger under den scenen i "pulp fiction"), adele (som er en amy winehouse-etterfølger med stil, takket være - eh - amy winehouse, som gikk opp alle gater og stier og motorveier før disse etterfølgerne; som da, igjen, bare har henne å takke - og det bør de være klar over - og jeg håper amy snart kommer tilbake ... i dobbel forstand; fra øyen sin og til musikkbransjen), india.arie, the traveling wilburys, delillos (sommermusikk! sammen med) postgirobygget, david bowie('s elektronika-album, heroes og low blant andre, som er veldig bra og handler om berlin, blant annet, og jeg har fått øynene opp for "neuköln" både som sang og bydel! der er superfint og jeg vil tilbake), joan baez, jools holland, the gossip (som har verdens mest ...ehem... stilfullt overvektige vokalistdame; beth ditto er knall! og musikken er bra), og: lady gaga. lille, rare, strålende, fantastiske, komplett sprø og herlig sommer-lette lady gaga. hun er så kommers og metakjendis-aktig og motefanatisk som det går an, men: hun er oppkalt etter en queen-sang. og hun kan spille piano stående på pianokrakken kun iført en gjennomsiktig ballongkjole. respekt! ...også synes jeg egentlig hun er veldig kul. fancy musikkvideoer har hun også. pluss at hun hadde med david bowie, madonna og andy warhol på takkelisten i albumcoveret over et par utdrag fra sin egenkomponerte diktsamling (!), og hun har minnie mus-sløyfe på hodet. jeg er fan.

favoritt-forening jeg har joinet denne uken: twitter!!! scara er på twitter - av alle ting! følg meg og se meg "kvitre" her. for å gjøre det enkelt skriver jeg (eller limer inn) nøyaktig det samme som jeg skriver på facebook, enn så lenge, og synes egentlig, for å være ærlig og mediakritisk, at det hele er ganske irrelevant, patetisk, overhypet, og ikke får jeg lov til å skrive langt heller (...), men jeg kan i allefall ikke påberope meg annet enn å være tilstede i teknologien, og oppdatert til tusen, og det er viktig! og ja, jeg "abonnerer" på innleggene til ashton kutcher og samantha ronson, selvfølgelig gjør jeg det.

favoritt-sitater av nylig fortid og nåtid og nærmeste dager (med utførlig kildemateriell):

"We were strangers a moment ago
With a few dreams but nothing to show
The world was a place
With a frown on its face
And tomorrow was just, I don't know"


- Dusty Springfield, "I close my eyes and count to ten", fremdeles den vakreste balladen jeg noensinne har hørt, og så videre.

"Neal, we'll be real heroes now
in a war between our cocks and time:
let's be the angels of the world's desire
and take the world to no bed with us before we die."


- Allen Ginsberg, fra "The Green Automobile", fra samlingen "Selected Poems 1947-1995" som jeg leser i øyeblikket, i et anfall av akutt Beatpoesi-dille, siden den periodem tross alt har en popularitets-oppsving nå, muligens bare hos forfatternes forfattere, men jeg synes nå det hele er fantastisk vakkert; og Ginsberg fantastisk flink, om enn noe eksplisitt i sine homoerotiske digresjoner (og overstrømmende skildringer). Må for øvrig også nevne diktet "Fyodor", i anledning mannen med Dostojevskij til etternavn; anbefales sterkt. Dusty for Ginsberg, Dosto for meg, jeg bare nevner det. (Og ting faller sammen og forbindes og alt det der.) Neal, i diktet, er for øvrig en annen helt: Neal Cassady, felles kompanjong av Ginsberg og - elsklingen! - Jack Kerouac. Etterfølgere av folk som Whitman, Pound, Shelley, Keats, etc. Fine mennene. Og mine favoritter på meget generelt grunnlag!

og, kloke ord fra en gammel ringrev, tatt til ettertanke av en ung, aspirerende:

"No thinking - that comes later.
You must write your first draft with your heart.
You rewrite with your head.
The first key to writing is... to write, not to think!"

- Sean Connery (William Forrester, eller var det omvendt), i "Finding Forrester", som er en akutt underskjønn og vidunderlig funderende finurlig liten film, som har sneket seg inn på favorittlisten...umiddelbart.

No comments: