Sunday, May 06, 2007

Folk som får Scara til å le!

Dette blir en litt underlig liste fra en som aldri har vært særlig opptatt av humorserier på TV, men jeg har da i det siste oppdaget en hel haug talentfulle og meget britiske komikere som jeg er nødt for å hedre litt her på bloggen. En positiv side ved mitt uerfarne utgangspunkt vil muligens være det talent disse menneskene må fremvise og den kvalitetsunderholdning de må utøve for i det hele tatt å ha kunnet fange min interesse. Derfor håper jeg å ha skapt en kritisk og relevant liste, naturligvis ganske subjektiv, men fylt av kjente og kjære og meget populære fjes, skulle jeg tro! - som følger: altså, de morsomte komikerne jeg vet om! (Og merkelig nok har de fleste vært med i Doctor Who eller filmer jeg elsker...rart med dét.)

1. Simon Pegg & co. (Shaun, Angel, the Editor. Jeg gir meg ende over. Mannen er g-e-n-i-a-l! Og han har noen flinke medskuespillere og -teknikere, jada. Dessuten liker han Queen.)
2. Catherine Tate & gjengen (en helt utrolig komedieskuespiller - og hun gjør seg godt sammen med Tenannten, pluss at hun klarte å gjøre the Runaway Bride til en helt spesiell og utrolig herlig opplevelse for oss Who-fans selv om vi savnet Rose...hvorfor kunne ikke hun blitt den nye companion'en??)
3. Hugh Laurie pluss Stephen Fry (mannen som kan mer enn å være sarkastisk Doctor - jaggu kan han synge, spille og lage grimaser i tillegg...og Stephen Fry har vært med i V for Vendetta! han var morsom der óg!)
4. Craig Ferguson (han er kompis med Gerry, han er kjekk, han har eget talkshow på amerikansk TV, han er supermorsom! og dessverre gift!)
5. Gjengen fra Viva Blackpool (den serien er fantastisk festlig! OG: David Tennant!!! jeg har sittet og sett gjennom masse sangklipp og jeg digger...for en genial idé, og for én gangs skyld teller det bare positivt at en serie er ufrivillig morsom - imponerende!)
6. Gale MAD TV-damen Stephnie Weir (hun med det brede smilet som alltid spiller hysteriske småjenter som dreper folk - og lignende - dog er hun strengt tatt ikke britisk, men jeg forguder henne og hun må med!)

Kan komme ytterligere tilføyelser senere, når jeg eventuelt oppdager flere! Tips - også ved stygge forglemmelser - mottas med takk! ;)

PS: en liten ekstraopplysning til alle (overnevnte) Who-fans der ute, prøv å få med dere miniserien "Casanova" enten på TV eller på DVD. Den er skrevet av Russel T Davies, den har musikk av Murray Gold, den har scenografien og kostymene til "Girl in the Fireplace", bare mer rocka, og halvparten av rollebestningen er folk de har hanket inn fra series 1 og 2 og 3 av DW; det er naturligvis de beste av de beste, for denne serien usannsynlig godt laget... Et stort pluss for at David Tennant makter å være barsk, og for at han også har fått med seg glitrende medspillere fra "He knew he was right" (resten av rollebesetningen...!). Et hjertelig gjensyn med Laura Fraser, blant annet. Og Peter O'Toole, da! Tøffe, aldrende mannen. Jeg mener - kan det blir mer fullkomment? Lawrence of Arabia - sjarmøren selv, den billedskjønne - som Casanova! Og Doctor'n som hans yngre utgave! Man kan alltids klage over at castingen i BBC-produksjoner er vel lite variert, men hva gjør vel det? Så lenge de alle gjør en upåklagelig jobb, hvem kan finne på å etterlyse utskiftninger? Jeg vil ha Tennant og kompani og jeg vil ha "Bright Young Things" på DVD. Har hørt visse rykter om enda flere Who-referanser - og Emily Mortimer. Noen som vil skaffe til veie for meg? Uansett: "Casanova" var en gledelig overraskelse og en vesentlig mer moderne og velskrevet versjon av Franks/Italiensk hoff-kultur enn visse andre kostymedrama vi har sett i det siste. Heia Who-teamet!

PPS: men series 3 er fortsatt temmelig døll...Captain Jack må snart dukke opp før jeg kjeder meg halvt ihjel...og dialogen svikter! Dessuten er jeg stygt redd for at Martha Jones virkelig aldri vil kunne erstatte Rose. Jaja. All ære til Billie, men dette er litt...ille! Serien har fortsatt sine store øyeblikk, jeg likte James Bond-referansen og den plutselige, mer direkte brutaliteten (Who for voksne, nå? Hørte jeg Torchwood???) i "Lazarus Experiment", og Doctor Who er jo fortsatt bedre enn det meste annet som sendes på TV, men dette skal liksom være OVERLEGENT; ypperlig, genierklært, fantastic. Og akkurat nå er den iferd med å styre i retning av det mer ordinære. Det vil vi ikke ha noe av. Simm og Barrowman! More action! NÅ!

No comments: